bratislava

Blog - Sprievodca Bratislavou

Tip na výlet: Cyklotrasy v okolí Bratislavy

Tip na výlet: Cyklotrasy v okolí Bratislavy

Nechajte sa zlákať krásnym počasím babieho leta a obdivujte krásy jesene na kolesách. Okolie Bratislavy ponúka množstvo cyklotrás pre krátke i náročnejšie výlety, ktoré môžete spojiť aj s platbou po Dunaji.

Tipy na cyklovýlety

Po južnom brehu od Starého mosta sa môžete vybrať na cyklotúru k múzeu Danubiana Meulensteen Art Museum neďaleko Čunova (asi 20 km jedným smerom). Naspäť do mesta sa môžete dostať aj riečnou loďou.

Pre tých, ktorí hľadajú náročnejšiu trasu sú chodníky v lesnatých kopcoch Malých Karpát skvelou voľbou. Okrem horských chodníkov tu nájdete aj chodecké a cyklistické trate, ktoré vedú cez les do historických mestečiek, napr. do Stupavy či Svätého Jura.

Smerom na západ sa zas môžete vybrať do Rakúska. Cyklistické chodníky s rovinatým terénom vedú do rakúskych pohraničných miest i do Viedne.

Športový cyklistický zážitok si tiež môžete spestriť návštevou hradu Devín a pokračovať pozdĺž rieky Morava až k českej hranici.

Cyklo výlety pre turistov

Turisti alebo menej skúsení cyklisti sa môžu zúčastniť aj organizovanej prehliadky so sprievodcom. Počas 4-hodinového výletu tak môžete spoznať krásy Bratislavy, najstarší mestský park, moderné štvrte, hrad Devín i panenskú prírodu nivy rieky Moravy, pozostatky Železnej opony a bunkre z 2. svetovej vojny či svetoznámu lokalitu fosílií Sandberg s pohodlným návratom na palube vyhliadkovej lode.

Pobyt pre cyklistov

Pre cykloturistov máme v Hoteli Danubia Gate pripravené špeciálne služby, bicykel Vám radi uskladníme, pomôžeme s potrebnou údržbou či s organizovaním programu.

Foto zdroj: visitslovakia.com

2020-certificate

danubiaHotel Danubia Gate ****
Dunajská 26, Bratislava

+421 917 232 000
hotel@danubiagate.sk