bratislava

Novinky z hotela

Veľká noc

Veľká noc

S predlžujúcimi sa dňami, vyššími teplotami a objavujúcimi sa kvetmi Veľká noc ohlasuje prebudenie matky prírody a signalizuje koniec zimy. Je to sviatočný čas určený na oslavu.

Na Slovensku sú veľkonočné sviatky plné krásnych tradícií, pestrých farieb a veselých zvykov. Táto tradičná jarná oslava, bohatá na nevšedné zvyky a rituály, má osobitné miesto ako jedna z najdôležitejších a najobľúbenejších udalostí v našej krajine. Zažite Veľkú noc v Bratislave, jednom z najmalebnejších miest Slovenska.

Spríjemnite si túto blížiacu sa jar a strávte Veľkú noc v Bratislave v osobitom štýle. Pridajte sa k nám a užite si čas plný zábavy so širokou škálou atrakcií. Oddýchnite si od každodenných rutín a doprajte si relax počas pobytu.

Zažite miestne veľkonočné zvyky moderným, symbolickým spôsobom vyrábaním korbáčov, maľovaním vajíčok a vytváraním kvetinových aranžmánov pomocou mačiatok a zlatého dažďa .

Ak sa neviete rozhodnúť, kde stráviť veľkonočný víkend, vyberte si Bratislavu – nebudete sklamaní. Zoberte so sebou rodinu na nezabudnuteľný víkend.

Ubytovanie

 

Čítať ďalej
Slovenské národné divadlo

Slovenské národné divadlo

Ponorte sa do kultúry: Náš hotel sa nachádza v blízkosti Slovenského národného divadla.

Vitajte v našom hoteli, kde sú kultúrne zážitky vzdialené len pár krokov. Naša vynikajúca poloha v srdci Bratislavy ponúka hosťom jedinečnú príležitosť preskúmať pulzujúcu umeleckú scénu Slovenska s ikonickým Slovenským národným divadlom priamo pred ich dverami.

Slovenské národné divadlo je majákom kultúrneho významu nielen v Bratislave, ale na celom Slovensku. Táto historická inštitúcia sa nachádza v pešej vzdialenosti od nášho hotela a je pokladnicou umeleckej dokonalosti a národnej hrdosti. Tu je niekoľko fascinujúcich faktov o Slovenskom národnom divadle:

Bohatá história: Slovenské národné divadlo, založené v roku 1920, má bohaté dedičstvo trvajúce viac ako storočie. Jeho vznik bol významným míľnikom v kultúrnom vývoji Slovenska a poskytol platformu pre talentovaných umelcov, aby ukázali svoje schopnosti a oslávili slovenskú kultúru prostredníctvom scénického umenia.

Architektonická nádhera: Nádherná architektúra divadla je pohľad, ktorý treba vidieť. Nachádza sa na malebnom brehu Dunaja, jeho veľkolepá fasáda a elegantné interiéry vyžarujú nadčasový šarm a priťahujú návštevníkov zo širokého okolia.

Viaceré miesta: Slovenské národné divadlo má viacero budov vrátane historickej Opery, Činohry a Baletného divadla. Každé miesto ponúka pestrú škálu predstavení, od klasických opier a baletov až po súčasné hry, vďaka čomu si nájde niečo pre každý umelecký jazýček.

Inscenácie svetovej triedy: Slovenské národné divadlo, známe svojimi produkciami svetovej úrovne, neustále podáva strhujúce predstavenia, ktoré divákov očaria. Od obľúbenej klasiky až po inovatívne súčasné diela, repertoár divadla predstavuje tie najlepšie talenty slovenského divadla i mimo neho.

Kultúrna pamiatka: Slovenské národné divadlo ako kultúrna pamiatka zohráva kľúčovú úlohu pri formovaní kultúrnej identity Slovenska. Slúži ako centrum pre umelecké vyjadrenie, podporu kreativity a rozvíjajúce sa talenty pri zachovaní bohatého kultúrneho dedičstva národa.

V našom hoteli sme hrdí na blízkosť takejto prestížnej inštitúcie. Či už ste divadelný nadšenec, milovník kultúry alebo sa jednoducho chcete ponoriť do miestnej umeleckej scény, pobyt u nás vám ponúka jedinečný prístup ku kultúrnym pokladom Bratislavy.

Potom, čo si doprajete očarujúce predstavenie v Slovenskom národnom divadle, ustúpte do pohodlia nášho hotela, kde na vás čaká vrelá pohostinnosť. Či už ste tu pracovne alebo rekreačne, naša výhodná poloha zaisťuje, že váš pobyt bude výnimočným.

Zažite čaro Slovenského národného divadla a vytvorte si spomienky, ktoré zostanú na celý život. Rezervujte si svoj pobyt u nás už dnes a vydajte sa na kultúrnu cestu ako nikto iný.

SND Program

SND Lístky

Ubytovanie

 

Čítať ďalej
konvergencie

konvergencie

Deviata zimná edícia festivalu Konvergencie bude patriť fascinujúcemu univerzu Mozartovej komornej hudby.

Do smrti vo veku 35 rokov vytvoril Wolfgang Amadeus Mozart vyše 600 diel, teda tisícky strán hudby, ktorá nikdy neprestala znieť. Obraz jej tvorcu je rovnako premenlivý a neuchopiteľný ako jeho hra tónov: zázračné večné dieťa, frivolný voľnomyšlienkár, tragický nepochopený génius – každá z týchto charakteristík je azda pravdou, no určite súčasne mýtom.

Hudobný dvojportét Mozart-Mustonen doplnia sprievodné podujatia: projekcia režisérskej verzie Formanovho filmu Amadeus pri príležitosti 40. rokov od jeho premiéry, čítanie o hudbe s Robertom Rothom, Mozartov singspiel Bastien a Bastienka ako koncert pre deti i zvukové dobrodružstvá Stroona a Pjoniho.

13 - 25.2.2024

Program

Vstupenky

Ubytovanie

Čítať ďalej
jarné prázdniny

jarné prázdniny

Jarná sezóna ohlasuje svoj príchod obnoveným elánom, hojným slnečným svitom a azúrovou oblohou. Životná energičnosť sa prejavuje vo voňavých kvetoch a melódii spevu vtákov. Nájdite inšpiráciu v týchto návrhoch a vytvorte si nezabudnuteľný víkend v Bratislave!

Bratislava sa predstavuje ako jedno z najzelenších miest Európy, ponúkajúc pokojné prostredie uprostred rušnej mestskej zástavby. Strávte chvíle oddychu v parkoch a záhradách ukrytých v srdci mesta. Nájdite útočisko pod zelenou korunou stromov pri Bratislavskom hrade, odkiaľ sa naskytne panoramatický výhľad na nádheru mesta. Prejdite sa po meticulózne obnovených barokových záhradách, ktoré sú dôkazom blahobytu éry Márie Terézie.

Pre tých, ktorí túžia po oddychu v náručí prírody, je návšteva medickej záhrady a sadu Janka Kráľa vrelo odporúčaná. Sad Janka Kráľa, ako najstarší verejný park v strednej Európe, láka návštevníkov na oddych v historickom klenote. Zároveň Horský park láka svojím jedinečným spojením mestskej zelene, prezentujúc rôznorodú domorodú flóru a faunu.

Pre pohľad z výšky sa vyberte na kopec Kamzík, kde vás čakajú dychberúce výhľady. A na zmiernenie duše sa prechádzajte medzi farebnými kvetmi v Botanickej záhrade, ukrytej pozdĺž brehov Dunaja. V Bratislave prichádza jar, ktorá vás vyzýva na slávenie nádhernej prebúdzajúcej sa prírody.

 

ezgif 1 81048a1be4

Čítať ďalej
[12 3 4  >>  

2020-certificate

danubiaHotel Danubia Gate ****
Dunajská 26, Bratislava

+421 917 232 000
hotel@danubiagate.sk