bratislava

Blog - Sprievodca Bratislavou

Jesenná Bratislava – spojenie vína a hudby

Jesenná Bratislava – spojenie vína a hudby

Medzi septembrom až novembrom sa postupne ochladí, davy turistov sa preriedia a začiatok vinobrania v Malých Karpatoch prináša množstvo vínnych festivalov. Návštevníkom, ktorí sa vydajú mimo pamiatok v historickom centre, ponúkajú skvelú príležitosť zažiť miestnych obyvateľov v prirodzenom prostredí pri bežnej činnosti, čo by mohli len ťažko okúsiť počas rušnej letnej sezóny.

Bratislavské festivaly, zvlášť tie jesenné, sa spájajú s kvalitným vínom, dobrou hudbou a ponúkajú možnosť osláviť tradície charakteristické pre mesto aj celý kraj. Bohatý program ocenia deti aj dospelí. Pri otvorení sa predstavujú folklórne tanečné súbory a množstvo miestnych hudobníkov. Tú pravú zábavu však okúsite pri stánkoch s jedlom, remeselníckymi výrobkami a miestnym burčiakom.

Jedno z najkrajších období v tomto regióne, plné živých farieb a vôní je babie leto. Jesennú atmosféru si naplno vychutnáte počas plavby výletnou loďou po Dunaji do Devína, kde sa doň vlieva rieka Morava. Keď si zakúpite spiatočný lístok, budete mať dosť času na to, aby ste si prešli zrúcaniny hradu Devín a ochutnali miestnu špecialitu – sladké ríbezľové víno, vyrobené z červených a čiernych ríbezlí. Alebo sa vyberte na prechádzku popri Dunaji k pamätníku venovanému viac ako 400 mužom a ženám, ktorí zahynuli v období komunizmu, pri pokusoch utiecť do Rakúska. O kúsok ďalej sa nachádza stĺp so srdcom z ostnatého drôtu, ktoré pripomína drsnú podobu Železnej opony.

2020-certificate

danubiaHotel Danubia Gate ****
Dunajská 26, Bratislava

+421 917 232 000
hotel@danubiagate.sk