bratislava-small

Blog - Sprievodca Bratislavou

Šport v meste

Šport v meste

Zahoďte stres z pracovného týždňa za hlavu a svoj víkend využite aktívne. Keď sa k voľným dňom pridá ešte aj teplé a slnečné počasie, je to ideálna príležitosť na športové aktivity na čerstvom vzduchu.

Bratislava praje aj športovo založeným jedincom. Pokiaľ radi beháte mesto ponúka plno bežeckých trás, či už na asfaltovom povrchu v centre mesta s rôznou dĺžkou alebo krosový terén v obklopení prírody. Medzi atraktívne mestské trate patrí napríklad dunajské nábrežie, beh cez bratislavské mosty, alebo Sad Janka Kráľa, Železná studnička či Horský park.

Svoje schopnosti si môžete otestovať na viacerých jarných bežeckých podujatiach. Ak preferujete spoznávať krásy regiónu v sedle bicykla blízke okolie mesta Vám ponúka nádherné zážitky nech sa vyberiete ktorýmkoľvek smerom. Záhorie je špecifické svojimi prírodnými krásami a rozsiahlymi lesmi. S vodou a rekreačnou turistikou spájané trasy v sebe skrýva oblasť Podunajska.

Pohorie Malých Karpát zahaľuje tajomstvá vinohradníckej krajiny s množstvom historických pamiatok len 20 minút od Bratislavy. S bicyklom môžete spoznávať aj samotné centrum hlavného mesta, jeho kultúrnu a históriu. Služba Slovnaft bike, ktorá ma na viac 80 stanovísk, je na takéto zoznamovanie sa s mestom ideálna. Medzi obľúbené aktivity športujúcich bratislavčanov určite patrí aj inline korčuľovanie po Petržalskej hrádzi, ktorá vedie pozdĺž pôvodných lužných lesov až k vodnému dielu Gabčíkovo.

Síce slovenská metropola nepatrí k rozlohou k najväčším v Európe no svojimi nespočetnými rôznorodými lákadlami sa im statočne vyrovnáva. Nájdite si to svoje a strávte v tomto malebnom meste víkend, z ktorého budete odchádzať oddýchnutí s peknými spomienkami .
Pre výhodnejšie a plnohodnotnejšie využitie týchto pár dní využite náš víkendový balíček pre dve osoby Beautiful Bratislava (https://www.danubiagate.sk/sk/ponuky/pobyt-beautiful-bratislava%20 ), ktorá okrem ubytovania pre dve osoby s raňajkami a parkovaním zahŕňa aj dvojdňovú Bratislava Card.

S touto kartou získavate výhody:

  • cestovanie s MHD zdarma
  • rehliadku mesta zdarma
  • 2 múzeí a galérií zdarma
  • viac ako 120 atraktívnych zliav vrátane gastronómie a nákupov

2020-certificate

danubiaHotel Danubia Gate ****
Dunajská 26, Bratislava

+421 917 232 000
hotel@danubiagate.sk