bratislava

Blog - Sprievodca Bratislavou

Jar v Bratislave

Jar v Bratislave

Prichádza jar! Prináša so sebou novú energiu, viac slnka a modrú oblohu. Radosť zo života umocňuje vôňa kvitnúcich kvetov a veselý spev vtákov. Inšpirujte sa jarnými tipmi a využite víkend v Bratislave naplno!

Bratislava patrí medzi top 5 najzelenších európskych miest. Vychutnajte si pokojnú atmosféru parkov a záhrad priamo v centre mesta. Poseďte si v areáli Bratislavského hradu v tieni stromov s výhľadom na mesto a určite nevynechajte prechádzku barokovou záhradou zrekonštruovanou podľa plánov z čias panovania Márie Terézie (http://www.bratislava-hrad.sk/).

Históriou dýcha aj Grassalkovichova záhrada (https://www.visitbratislava.com/sk/miesta/grassalkovichova-zahrada/), ktorá obklopuje prezidentský palác s alejou stromov vysadenými hlavami štátov, ktoré navštívili Slovensko. Ak si chcete poležať v tráve a vychutnávať slnečné lúče potom odporúčame návštevu Medickej záhrady (https://bratislavaden.sk/medicka-zahrada-jedinecne-miesto-na-oddych-i-zabavu/) a Sadu Janka Kráľa, ktorý je najstarším verejným parkom v strednej Európe.

Unikátnym mestským parkom je Horský park nachádzajúci sa takmer v centre. Ak je Vám predsa len bližšia atmosféra lesa, prejdite sa Železnou studničkou v údolí rieky Vydrica, ktorá napája štyri jazerá v lokalite a spoznajte históriu komplexu deviatich vodných mlynov alebo sa vyvezte na Kolibu sedačkovou lanovkou (http://www.ba-lesy.sk/index.asp).

Za zmienku stojí, že napriek svojej polohe disponuje takmer nedotknutým prostredím a pôvodnou faunou a flórou. Bohatou autentickou biodiverzitou sú známe aj lužné lesy v chránenom území Dunajské luhy. Balzamom na dušu sú pestrofarebné kvety z najrôznejších kútov pestované sveta v Botanickej záhrade (http://slovakia.travel/botanicka-zahrada-bratislava) na nábreží Dunaja.

2020-certificate

danubiaHotel Danubia Gate ****
Dunajská 26, Bratislava

+421 917 232 000
hotel@danubiagate.sk