bratislava

Blog - Eventy v Bratislave

Horúce letné eventy v Bratislave

Horúce letné eventy v Bratislave

Aj toto leto bude v Bratislave plné skvelých podujatí. Užijú si milovníci dobrého jedla, hudby, histórie, športoví nadšenci a skrátka všetci, ktorí hľadajú dobrú zábavu v hlavnom meste.

Slovak food festival

1. - 4. júna 2017, Bratislavský hrad

Už tradičné podujatie tentokrát s motívom „sviežo a hravo“ sa bude opäť konať v krásnom prostredí záhrad Bratislavského hradu. Čakajú na vás ochutnávky jedál a nápojov, live cooking show, súťaže aj špeciálny Štvrtkový večer vína.

Rytieri na Devíne

7. máj - 3. september 2017, Devín

Každú prvú nedeľu v mesiaci máj – september vás na hrade Devín očaria odvážni rytieri a krásne dámy z dávnej minulosti. Zažijete pravý rytiersky turnaj na koňoch a objavíte fascinujúce prístroje rímskeho inžinierstva. V remeselných stánkoch budete obdivovať zručnosť majstrov a krásu ich výrobkov a občerstvíte sa tradičnými pochúťkami. Z novo zrekonštruovanej hornej časti hradu sa vám odhalí neopakovateľný výhľad na široké okolie.
Termíny podujatí: 7. máj 2017 – obdobie gotiky, 4. jún 2017 – obdobie antického Ríma, 2. júl 2017 – obdobie 30-ročnej vojny a tureckých vpádov na územie Uhorska, 6. august 2017 – obdobie antického Ríma, 3. september 2017 – obdobie gotiky

Mária Terézia 300 – žena, cisárovná, „kráľ“ a mesto

16. mája - 26. júna 2017

Unikátna výstava predstaví dva prelínajúce sa životy - život Márie Terézie, ktorý sa začal pred tristo rokmi dňa 13. mája 1741, a život mesta Pressburg, ktoré sa 23 rokov po tomto dni malo významne zmeniť, keď bola táto žena z rodu Habsburg korunovaná za „kráľa Uhorska“.

Magio pláž

5.júna – 3.septembra 2017, Tyršovo nábrežie, Bratislava

Kúsok prímorskej atmosféry do centra Bratislavy opäť prinesie Magio pláž. Originálny nízky bazén, horúci piesok pod nohami, štýlové posedenie na terase, k tomu koktail alebo studené pivo a najkrajší výhľad na mesto – to je recept na ten pravý relax v meste.
Pre športových nadšencov budú otvorené ihriská a organizované športové aktivity, napríklad Run training, Body Spartan, Joga, Latino Fitness mnohé ďalšie.
Viac na: http://magioplaz.zoznam.sk/

Bratislava Design Week

7. - 11. júna 2017

Top medzinárodné podujatie súčasného dizajnu na Slovensku predstaví lokálnu dizajnérsku scénu v kontexte s inými umeleckými žánrami – s výtvarným umením, hudbou či filmom ale tiež s každodenným životom a atmosférou mesta.

Levanduľový festival

12. - 18. júna 2017, Obchodná ulica, Bratislava

Voňavú levanduľu a množstvo krásnych levanduľových výrobkov od výrobcov a pestovateľov nielen zo Slovenska nájdete v centre mesta na Obchodnej ulici počas tretieho júnového týždňa ako príjemné spestrenie letnej atmosféry v centre Bratislavy.

vojci

Bratislavské korunovačné slávnosti

24. - 25. júna 2017, Bratislava – centrum

Zažite na vlastnej koži ako vyzerali korunovácie 18 kráľov a kráľovien, ktorí boli korunovaní v Bratislave. V samotnom obrade korunovácie vystúpi vyše 200 hercov v dobových kostýmoch. Kráľa korunuje ostrihomský biskup a kráľ potom pasuje rytierov Rádu zlatej ostrohy. V sprievode sa rozhadzujú korunovačné žetóny, víno tečie z fontány zadarmo, pečú sa voly a na dobovom jarmoku sa predávajú unikátne darčeky a suveníry.
Viac na: https://www.visitbratislava.com/sk/podujatia/coronation-ceremonies/

Viva Musica!

1. júla - 31. aug 2017, Bratislava

Letný festival, ktorý spája to najlepšie z klasickej hudby v podaní špičkových domácich a svetových umelcov s vystúpeniami na unikátnych miestach a v netradičných kontextoch, už tento rok oslávi 12.výročie.
Tento koncept sa stretol s veľkým úspechom, Viva Musica! festival je dnes najväčším medzinárodným letným hudobným festivalom v Bratislave a jeho obľúbenosť z roka na rok rastie. Vybrané koncerty sú bezplatné.

Summer party

5. august 2017, Divoká voda Čunovo

Pre všetkých nadšencov športov a letnej zábavy sa bude v areáli vodných športov konať veľká letná párty. Za symbolické ceny si môžete vyskúšať množstvo aktivít, súťaží, zážitkových športov, vychutnať si dobrú hudbu a zažiť hviezdnatú letnú noc plnú zábavy. Aktivity sú prispôsobené tak, aby každý mohol vyskúšať čo najviac športov.
Športový deň odštartujú skoro ráno preteky v amatérskom raftingu, turnaj vo volejbale a futbale. Večer nebude chýbať vatra a zábava na diskotéke a v chillout zóne.

supolienky

Dni majstrov ÚĽUV

1. - 3. september 2017, centrum Bratislavy

Priamo v historických uličkách Bratislavy si pozriete ako sa kedysi vyrábali najslávnejšie tradičné domáce remeselné výrobky. Vyše 100 ľudových umeleckých výrobcov predvedie svoje umenie a šikovnosť a sprievodný program v tradičnom štýle dotvorí atmosféru obľúbeného podujatia v Bratislave.

2020-certificate

danubiaHotel Danubia Gate ****
Dunajská 26, Bratislava

+421 917 232 000
hotel@danubiagate.sk