bratislava-small

Blog - Novinky z hotela

Ekologický prístup v našom hoteli

Ekologický prístup v našom hoteli

V Hoteli Danubia Gate nám záleží na ochrane životného prostredia a preto sme postupne zaviedli množstvo ekologických opatrení, ktoré pomáhajú znížiť spotrebu vody a energie a zároveň sa starajú aj o pohodlie našich hostí.

S radosťou tiež oznamujeme, že náš hotel sa stal oficiálnym členom The International Ecotourism Society, medzinárodnej asociácie ktorá združuje podniky v snahe minimalizovať nepriaznivé vplyvy na životné prostredie a zvyšovať ekologické povedomie v oblasti cestovného ruchu.

Ekologické opatrenia v Hoteli Danubia Gate

Získali sme AAA certifikát ekologickej budovy, inštalovali sme tepelné čerpadlá a uhlíkové filtre. Budova je zateplená, okná majú trojsklá a solárne fólie. Používame nízkoenergetické spotrebiče (vysávače, chladničky), LED žiarovky a infraspínače.

V kúpeľniach sme inštalovali ekologické sprchové hlavice Ekosmart, čím sa znížila spotreba vody. Ďalšie zníženie spotreby vody sa dosiahlo dvojstupňovým splachovaním WC, senzormi na pisoároch a bezkontaktnými batériami na spoločných toaletách.

Spustili sme program separácie odpadu, používane recyklovaný kancelársky papier a pri internej komunikácii preferujeme elektronickú podobu. V reštaurácii tiež používame vybrané ingrediencie z BIO potravín.

Zaviedli sme tiež Zelený program, kde motivujeme našich hostí pomôcť v snahe chrániť životné prostredie počas ich pobytu.

certifikat

 

2020-certificate

danubiaHotel Danubia Gate ****
Dunajská 26, Bratislava

+421 917 232 000
hotel@danubiagate.sk